Wat doet acupunctuur met je lichaam?

Acupunctuur is de alternatieve geneeswijze waarbij zeer dunne naalden in het lichaam worden gestoken om gezondheidskwalen te genezen. Zeer veel mensen hebben baat bij de behandelwijze.

Toch is er weinig wetenschappelijk bewijs voor de precieze effecten van acupunctuur. Zo is het dus ook niet helemaal duidelijk wat acupunctuur met je lichaam doet. Wel kunnen we melden wat mensen voor ervaring beschrijven. Ook is het duidelijk dat veel mensen een positief effect hebben als het gaat om verlichting van de klachten die zij ervaren en zelfs volledige genezing is te realiseren. In dit artikel gaan we het daarom over twee dingen hebben. Wat mensen ervaren bij een behandeling en wat volgens de Chinese geneeskunde het doel is van acupunctuur.

Welke lichamelijke sensatie ervaart men?

Laten we beginnen me welke lichamelijke sensatie met ervaart tijdens het ondergaan van een acupunctuur behandeling. Dit is immers wat veel mensen willen weten die hier nog geen ervaring mee hebben. Zij zijn bang dat de naalden pijn doen wanneer deze in het lichaam aangebracht worden. Deze vrees is volgens de meeste mensen die ervaring hebben met de geneeswijze ongegrond. Zij melden dat het geen pijn doet om een behandeling te ondergaan. De sensatie die door het lichaam ervaren wordt, is beter te beschrijven als een tinteling dan een pijnlijke steek. De tintelingen en kleine schokjes die men in het lichaam voelt is precies wat de bedoeling is om genezing te bewerkstelligen.

Wat hoort acupunctuur met het lichaam te doen?

Nu dat je weet welk gevoel je in het lichaam ervaart is het ook belangrijk om te melden wat de acupunctuur behandeling met het lichaam hoort te doen. De geneeswijze tracht de energiebalans in het lichaam te herstellen. Volgens de Chinese geneeskunde is namelijk een verstoring van de balans de oorzaak van gezondheidsklachten die we ervaren. Als de balans van energie weer herstelt is dan zullen de klachten met de gezondheid verdwijnen. Dit is dus wat acupunctuur met je lichaam hoort te doen. Door het insteken van naalden op specifieke plekken in het lichaam wordt de energie in het lichaam weer in balans gebracht.

Voor een behandeling kun je bij Van den Bogaard acupunctuur in Rotterdam terecht:

 

praktijk acupunctuur van den Bogaard
Burgemeester F.H. van Kempensingel 10
3055 BJ Rotterdam