Neusoperatie in een kliniek voor plastische chirurgie

neusoperatieDe reden dat mensen een neusoperatie in een kliniek voor plastische chirurgie laten uitvoeren kan verschillende oorzaken hebben. Deze redenen hoeven niet altijd het hebben van een mooier uitziende neus te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat mensen aan hun neus geopereerd willen worden om van een snurkprobleem verlost te worden.

Voor veel mensen is de aanleiding om tot een operatie van de neus over te gaan echter wel dat zij niet tevreden zijn met het uiterlijk van hun reukorgaan. Zij kunnen bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad waardoor de neus scheef is komen te staan en in andere gevallen hebben mensen van moeder natuur een lelijk uitziende neus gekregen. Omdat de neus een zeer kenmerkend onderdeel van het gezicht is kiezen zij er daarom voor om rhinoplastiek uit te laten voeren.

Neuscorrectie cosmetisch arts

Een cosmetisch arts of plastisch chirurg die je neuscorrectie gaat uitvoeren moet met alle zorgvuldigheid worden uitgekozen. Een neusoperatie is namelijk niet een behandeling die iedere chirurg even goed kan uitvoeren. Voor jouw correctie van de neus wil je daarom een arts vinden die gespecialiseerd is in het opereren van neuzen en hier veel ervaring mee heeft.

Op deze manier kan je namelijk zeker zijn van een mooi resultaat. Een operatie aan de neus zal in de meeste gevallen gepaard gaan met het verwijderen en opnieuw vormgeven van het kraakbeen in de neus. Dit kan men het beste met beeldhouwen vergelijken waar absoluut nooit teveel weggehaald mag worden. Neem daarom geen risico en kies voor een plastisch chirurg met veel ervaring in neusoperaties.

Er zijn ook mensen die niets aan de neus willen laten doen, maar juist een strakker gezicht willen hebben. Bijvoorbeeld als er rimpels in het gezicht aanwezig zijn. Dit wordt ook wel een facelift genoemd (best een bekende term).

Bij iedere operatie zijn altijd risico’s verbonden. Laat u daarom altijd goed voorlichten over deze risico’s door een arts of chirurg.