Posttraumatische dystrofie behandelen 

Heb je een tijdje geleden last gehad van een polsbreuk of een breuk aan je voet? Dan is de kans aanwezig dat je de komende tijd last krijgt van posttraumatische dystrofie. Lang niet iedereen is bekend met deze lastige term.  

Om je daarom wat beter op weg te helpen hebben we hieronder het nodige onder elkaar gezet wat je moet weten over posttraumatische dystrofie. Door dit goed door te nemen weet je beter wat het is en hoe je het eigenlijk kunt behandelen. Lees ook meer op: https://vrijvanpijn.nl/posttraumatische-dystrofie/ 

Last van posttraumatische dystrofie na breuk

We zien dat posttraumatische dystrofie vaak wordt gediagnosticeerd bij patiënten die herstellen van een operatie of die last hebben van ander soort letsel. Het blijkt dat ruim 37% van de mensen met een polsbreuk last krijgt van deze klachten. Dit is dus een aardig groot percentage van de mensen. De symptomen en klachten ontstaan vaak nadat je het letsel hebt opgelopen aan de pols. Hoeveel last je hebt van deze aandoening hangt echt volledig af van de persoonlijke situatie.  

Op dit moment wordt posttraumatische dystrofie met name behandeld door bepaalde oefeningen te doen of door therapie te volgen. Echter zijn er ook doctoren die denken dat prednison een belangrijke rol kan spelen voor de behandeling, al zijn er ook doctoren die juist denken dat dit geen zin zal hebben. Mocht je denken dat je last hebt van posttraumatische dystrofie dan is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact op te nemen met je huisarts.